O.T.T.O. – OVER THE TOP ORCHESTER

Met een Farfisa-orgel en een synthesizer-keyboards in aanslag begeven twee Zuid-Duitse muzikanten Cid Hohner en Alexander Arpeggio zich op een eerder onuitgegeven muzikale pad. U zult al wel begrepen hebben dat deze naar orgelbouwers verwijzende namen pseudoniemen zijn voor het duo dat zichzelf ‘O.T.T.O.’ noemt, een afkorting voor ‘Over The Top Orchester’.

Op hun eerste officiële studioplaat brengen ze acht elektronische, geheel instrumentale dansbare nummers. De namen van deze tracks zijn misschien niet heel relevant, maar toch willen we er enkele graag even ter informatie meegeven, vooral omwille van hun ironisch bedoelde titels. Of wat dacht u van ”Roter Teppich”, “Kanapee Pop”, “Schuss Im Schampus”, “Feuer Spucken” of “Morgen Danach”.

Dat beide heren wel van een dosis humor houden mag ook blijken uit de titel “Greatest Hits” die ze voor hun in 2016 uitgebrachte eerste single hebben bedacht. Daarna volgden nog twee andere singles met “’Full Auto” in 2017 en “Stimmungen” in 2018. Hoog tijd dus om een full-cd uit te brengen en dit “Over The Top Orchester” is daar het finale resultaat van.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bureau B.
distr.: Sonic RendezVous

video